Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag har kardiomyopati och tar Seloken 100 x2. Jag får inte upp pulsen till mer än 140, mot 190 innan jag började med medicinen. Jag orkar inte röra mig som förr, ska det vara så här resten av livet?

Hej,

Biverkningarna med betablockare kan vara många som du kan se i patient-FASS på nätet. En typisk biverkan är att det är svårt att få upp pulsen vid fysisk ansträngning.

Du kan diskutera med din läkare om du inte kan få byta preparat eller byta betablockare. Det kan hjälpa ibland.Ev kan man reducera dosen, det beror lite på hur framskriden din kardiomyopati är. Är betablockaden mycket viktig, som den ofta är vid kardiomyopati, kan man ibland sätta in en pacemaker vid symptomgivande långsam puls, men kommer din puls upp till 140/ minut tror jag inte man gör det.

MVH
Thomas Fåhraeus
Bjärred