Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag har haft krampliknande symptom i hjärtat snart ett år.. Känner ingen ångest men det påstås vara det ändå?

Hej! Har haft ont i hjärtat, Kramp/bultliknande smärta, Som om det går tungt eller slår mot bröstväggen.. Är riktigt rädd över detta.. Efter att jag fick dessa symptom fick jag också en lungkollaps(Pneumothorax) som inte alls förbättrade situationen. Jag har blivit hypokondrisk efter allt med hjärtat och vill bara sluta få dödsångest 2-3 gånger om dagen.
EKG Visar inget fel, Och det enda de säger är KBT, Jag är dock väldigt skeptisk till att det ligger psykiskt då det enda jag faktiskt har ångest över är hjärtklappningarna/kramperna..

Hej,

Hjärtat har inga smärtnerver, så smärtan kommer från ett annat håll. En pneumothorax kan drabba lungsäcken, som omger lungan, och den kan ge smärtor ibland kroniska.

Hjärtneuros, som det tidigare kallades, är ibland ett svårbehandlat tillstånd, som ofta kräver specialistvård.Att hjärtat bankar kraftigt kan ju vara ett gott tecken även om du känner det obehagligt.
Med ett par få rader som här kan jag nog inte hjälpa dig.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund