Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag har fått en ICD pacemaker.Hjärtat rusade upp och det blev hjärtstopp, på sjukhuset som tur var. har haft den i snart 3 månader. Nu till frågan. Vi hade bokat in en resa till Egypten i slutet av oktober, innan jag fick pacemakern. Nu är vi osäkra på hur det är med läkarvården där? Känner dom till ICD pacemakern? Eller skall vi hoppa över resan och stanna hemma?

Jag har fått en ICD pacemaker.Hjärtat rusade upp och det blev hjärtstopp, på sjukhuset som tur var. har haft den i snart 3 månader.
Nu till frågan. Vi hade bokat in en resa till Egypten i slutet av oktober, innan jag fick pacemakern. Nu är vi osäkra på hur det är med läkarvården där? Känner dom till ICD pacemakern? Eller skall vi hoppa över resan och stanna hemma?

Hej,

Jag vet nog för lite om din sjukdom för att ge dig ett adekvat råd.Emellertid när ICD- systemet är implanterat och de första kontrollerna är klara och inte visar något onormalt, tycker jag att du kan åka. De större sjukhusen i Egypten bör ha ICD- vård då denna behandling är spridd över hela världen numera.Så får du problem ta reda på sjukhus i de trakter du befinner dig.Det kan ju vara klokt att innan du reser kolla på internet eller kontakta Egyptens ambassad beträffande sjukhusen och var de ligger.

Är det problem med ICD'n är det ju klokt att stanna hemma.

Se till att du har med ICD- kortet och ev. intyg på engelska att du har en ICD!

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
LUND