Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag fick inopererar en ICD för en månad sedan och ändrat om en del i min medicin. Nu e min fråga, varför blir jag så enormt trött hela tiden? är det för att jag har hjärtsvikt? eller för att hjärtat inte arbetar lika hårt längre. Jag fick hjärtsvikt efter min förlossning, hur vanligt e det att kvinnor drabbas utav detta? Och när man blir ständigt yr, ska man uppsöka läkare då? Caroline

Jag fick inopererar en ICD för en månad sedan och ändrat om en del i min medicin. Nu e min fråga, varför blir jag så enormt trött hela tiden? är det för att jag har hjärtsvikt? eller för att hjärtat inte arbetar lika hårt längre.
Jag fick hjärtsvikt efter min förlossning, hur vanligt e det att kvinnor drabbas utav detta? Och när man blir ständigt yr, ska man uppsöka läkare då?

Caroline

Hej Caroline,

Man kan bli trött av hjärtsvikt. Tyvärr skriver du inte vilka mediciner du har, men många av dessa mediciner mot hjärtsvikt kan göra dig trött.

Efter en operation kan man också känna sig trött även om den inte är så stor.
Hjärtsvikt efter förlossning är inte vanligt.

Om du är trött och känner dig yr och nyligen fått en ICD tycker jag att du skall kontakta din läkare och diskutera t ex dina mediciner. Inställningen på ICD'n kanske behöver kontrolleras, det finns ju en pacemaker i den också.

Lycka till,

Med vänlig hälsning,
Thomas Fåhraeus
Bjärred.