Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag är en kvinna på 44 år som har haft min pacemaker sedan 2002 och det har fungerat perfekt. Nu har jag för första gången blivit kallad till mammografi och jag undrar om det är några problem att genomföra den när man har en pacemaker? Tack på förhand! Annica

Jag är en kvinna på 44 år som har haft min pacemaker sedan 2002 och det har fungerat perfekt. Nu har jag för första gången blivit kallad till mammografi och jag undrar om det är några problem att genomföra den när man har en pacemaker? Tack på förhand!
Annica

Hej,

Bra att Du mår fint. Nej det är inga problem att röntga brösten även om man har pacemaker. Ligger dosan långt ner i ena bröstet kan den ibland skymma bilden något men vanligtvis ligger pacemakern högre upp. Röntgenstrålar påverkar inte pacemakern.

MVH

Thomas
Fåhraeus

Lund