Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Jag är 37 år och har vänstersidigt grenblock. Fick veta att detta måste vidareutredas, för det arbets-EKG jag gjorde såg inte bra ut. Nu skall man göra en CT. Vad kan man misstänka? Kan grenblocket vara orsak till min svåra trötthet? MVH Sara

Jag är 37 år och har vänstersidigt grenblock. Fick veta att detta måste vidareutredas, för det arbets-EKG jag gjorde såg inte bra ut. Nu skall man göra en CT. Vad kan man misstänka? Kan grenblocket vara orsak till min svåra trötthet?
MVH
Sara

Hej Sara,

Grenblock på vänster eller höger sida har en hel del människor. Du kan läsa om vad det är för något på denna webbsida.
Grenblocket gör det svårt att tolka t ex arbets-EKG och bör kompletteras med t ex ekoundersökning av hjärtat. Grenblocket påverkar inte hjärtrytmen men hjärtkamrarna slår lite i otakt, dock spelar det inte så stor roll om hjärtat i övrigt är friskt.
Jag tror inte det har med din trötthet att göra.Du skriver inte om Du fick onormal puls under arbetsprovet eller om din arbetsförmåga är normal. Därför kan jag inte ge dig så mycket mer till svar.

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
LUND