Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Inställning av pacemaker

Min pacemaker sägs vara inställd på max 140. Vad innebär det? När jag motionerar kommer jag upp i över 150 i puls ibland. Är det farligt på något sätt? Skall jag ställa om pacemakern?

Hej

Det är inte farligt att du kommer upp i frekvens 150 trots att pacemakern är inställd på 140. Om det är en klen sinusknuta du har som elektriskt fel i hjärtat så är det troligtvist sensorn högsta frekvens de menar. Är det AV noden som inte leder över alla signaler ibland så kan det vara den högsta frekvensen den triggar på men om ditt hjärta vill gå fortare än 140 så kan inte pacemakern bromsa detta, Det bästa är att vid nästa kontroll fråga hur din pacemaker jobbar och hur den är inställd så att du får ett korrekt svar.
Lycka till och fortsätt att motionera.

Mvh
Maria Pacemakersjuksköterska