Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Ingen diagnos?

Mitt barnbarn fick en PM 2010(4år då)på grund av svimmningsanfall o små kramper.Hon blev utredd under 1-års tid.EEG för att utesluta epilepsi.Datortomografi för att utesluta hjärntumör.Slutligen gjordes ett dygnsEKG.Hon fik då ett svimmningsanfall och det visade att hon hade ett hjärtstopp på 18 sek.Det blev snabbt till Lund där hon fick en PM.Har sedan mått bra.Min dotter säger att hon har inte fått någon diagnos.Detta tycker jag är mycket konstigt.Kan det vara sjuk sinusknuta??Hälsning från undrande mormor

Hej

Ditt barnbarn måste fått diagnosen sjuksinusknuta eller AVblock pga hon fick en pacemaker. Orsaken till att man får fel på rytmen kan man inte alltid förklara eller hitta orsaken till. Många barn föds med långsam hjärtrytm utan att man kan hitta några andra fel på hjärtat. Det viktigaste för ditt barnbarn är att de har hittat orsaken till svimningen och även åtgärdat felet med att ge en pacemaker. Pacemakern kommer att skydda henne från att svimma och även att hon kan leva ett normalt liv trots att hon har en den. Ge din dotter lugnade besked om att hon har fått en diagnos och även att hon har fått rätt behandling för den.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemakersköterska