Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

induktionsmotorer och pacemaker?

Ska köpa mej en ny tvättmaskin, har kollat på en med induktionsmotor. Av vana frågande jag om det funkar ihop med pacemaker, till min stora förvåning tyckte försäljaren (som i normala fall alltid brukar hänvisa till tillverkarna) att jag skulle köpa en annan maskin. Vad har ni för erfarenheter?

Hej

Har aldrig hört talas om att det finns tvättmaskiner med induktionsmotor. Den information vi har är att spisar med induktion går bra att andvända trots att man har en pacemaker. Jag tror inte att det skulle innebära någon fara för dig så länge du inte "ligger på" tvättmaskinen men jag vet inte riktigt hur den fungerar.

Mvh
Maria
Pacemakersköterska