Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD och motion

Jag är en ICD-bärare som det senaste halvåret har fått 3 ordentliga tillslag, ventrikeltakykardi, varav 2 ggr på tennisbanan vid lätt motionsspel! Är det speciellt farligt att spela just tennis? Jag vågar ju ingenting numera!!

//Per

Hej

Det ska inte vara speciellt farligt att spela tennis när man har ICD men vid sporter där det blir mycket ojämn aktivitet med snabb löpning osv kan hjärtat vara lite mer känsligt för hjärtrusning.Man kan också ställa in ICD till att kanske vara mindre känslig så att ev hjärtrusning kan få slå om av sig självt och inte ge behandling med chock så fort utan mer ta hjälp av pacemakerns ATP.

Jag tycker att det är viktigt att du tar upp din rädsla för aktivitet med din läkare för att se om det går att justera ICD mer eller ev sätta in något läkemedel mot dina hjärtrusningar.

Fysisk aktivitet är något som är bra för dig och vi vill att du ska kunna leva som vanligt.

Lycka till

Maria
Pace/ICD sköterska