Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD och knöl ovanför vänster nyckelben

Jag har ICD som sitter strax under väönster nyckelben. Nu har jag upptäckt att jag har en knöl precis ovanför nyckelbenet på samma sida, Känns som ödem eller vätskesvullnad. Gör inte ont. Kan det bero på min ICD? Tack för en toppensida med bra information.

Hej

Har du nyligen fått din ICD så kan det vara en liten blödning som ligger ovanför dosan. Detta brukar kroppen ordna till själv men om det blir större och börjar ömma så bör du vissa upp det på din ICD mottagning.
Har du haft din ICD ett tag så är det bästa att också visa upp det för din ICD läkare för att utesluta att det är någon infektion som håller på att utvecklas. Ibland krävs det behandling av antibiotika för att få bort infektionen. Det kan vara något som är helt ofarligt men det kan kännas bra att visa upp det så att du inte oroar dig i onödan.

MVH
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.