Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD och kardiomyopati. Tar Seloken 200 mg x2. Oregelbunden hjärtrytm när jag anstränger mig.

Hej! jag har ICD p g av kardiomyopati. Seloken 200 mg X2. Har bekymmer med oregelbunden hjärtrytm när jag anstränger mig och får puls på 120-130 flera ggr om dagen. Har börjat sen sista kontollen och inställningen.

Hej

Den oregelbundna pulsen som du har under dagen kan vara extra slag eller förmaksflimmer. Detta är inte så ovanligt att man får när man har kardiomyopati. Jag tror inte att hjärtklappningen beror på att inställningen på din ICD har justerats men för att få mer information om vad du känner så kan man göra en avläsning och med hjälp av ICD minne få ett svar på vad som händer med hjärtrytmen när du anstränger dig.
Ta kontakt med din ICD mottagning och berätta vad du känner och be om en kontroll.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemaker/ICD sköterska