Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD funderingar

Jag har en bror som är 32 och han vill inte ha en ICD inopererad. Vad ska vi som familj göra? Vi vet inte vad det hela riktigt innebär. Om ICD inte opereras in kan han bli av med tex körkortet ?

Hej
Det måste finnas en anledning till att din bror ska ha en ICD ! Är det för att han har svimmat och där de misstänker att orsaken till detta är att han har haft en farlig hjärtrytm eller så finns det något ärftlig faktor i familjen som gör att han blivit erbjuden att få en ICD. Körförbud kan man få om han har svimmat väljer att inte operera in en ICD. När man väl har fått en ICD får man köra bil igen men inte vara yrkeschaufför.Du kan läsa mer i våran information om varför man får en ICD och vad det innebär att leva med den. För att ni ska få korrekt svar på din brors situation så är det nog viktigt att ni kontaktar hans läkare.

Lycka till
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Kammarflimmer
Läs mer om ämnet: 
ICD