Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD och förtidspensionering

Hur vanligt förekommande är permanent deltidssjukskrivning av ICD-bärare?
Min uppfattning är att en arbetsgivare över huvud taget inte vill ta i en ICD-bärare som har passerat 50 år och som har haft 2 defibrilleringar det senaste halvåret!
//Per

Hej Per

Det flesta som har blivit sjukskrivna och har ICD har blivit det pga sin hjärtsjukdom och inte pga av att de har ICD. En del yrken är svåra att fortsätta med ex yrkeschaufför vilket kräver omskolning eller omplacering.
Ofta finns det stor okunskap om vad en ICD är. Är din arbetsgivare orolig över vad den gör så kan de alltid kontakta din ICDmottagning/läkare för att få mer information om detta så att du kan ev fortsätta med ditt arbete.

Lycka till
Maria
Pacemaker/ICd sköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.