Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD

Hej!

Jag har haft ICD sen 2002 jag bytte ICD 2009 sen i Lördags har den börjat pipa varje natt kl 23.55 och piper mellan 8-10 gånger innan den slutar. Jag har varit inne på konstroll men dom ser inte att den har larmat och det låter inte likadant som dom har demonstrerat att den låter Dom säger att den fungerar som den ska och att batteriet är bra. Min pappa har också hört att den piper. Vad kan det vara för fel? Är oerhört tacksam för svar. Är väldigt orolig och rädd. Min mail adress är: vickan_olausson@hotmail.com

Mvh Veronika

Hej

Förstår att du är orolig när du inte vet var pipet kommer ifrån. Ofta är larmet inställt på ett visst klockslag ex 08.00 på morgonen eller så återkommer den var 6-10 timma beroende på vilken ICD dosa du har. Det är bra att du varit på kontroll för om man läser av din ICD med hjälp av en programmerare så ska den visa på om den larmat för något som dosan har läst av.
Ser man inget där så kommer troligtvist pipet någon annanstans ifrån.Du har ingen brandvarnare eller någon annan teknisk apparat som kan ge ifrån sig ljud? I våran tekniska värld så finns det så många ljud som kan förvirra och där vi inte exakt kan lokalisera varifrån det kommer.
Fråga din ICD mottagning vilket klockslag din ICD larmar för att sedan kunna utesluta ljudet från din ICD.

Lycka till
Maria
Pacemaker/ICD sköterska