Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

ICD

Hej
Jag har en ICD-dosa inopererad sedan 9 månader tillbaka. Under den senaste månaden har jag upplevt mig svag i den vänstra armen (alltså på samma sida som ICD:n sitter på). När jag lyfter eller rör på armen eller axeln gör det ont i området där dosan sitter. Smärtan strålar sig ner mot armen. Smärtan är inte överväldigande men obehaglig.
Vad kan detta vara?
Vänliga hälsningar
Anna

Hej Anna

Det du upplever av smärta och bortdomning kan bero på att ICD dosan trycker på någon nerv. Dosan har troligtvist sjunkt ner en bit sedan den lades in, vilket är naturligt pga tygndlagen. Du har också säkert blivit mer rörlig och aktiv, vilket också är bra, men detta kan också göra att dosan ändrat lite läge. Detta problem brukar försvinna men om det inte gör det så är det bra att kontakta din ICD läkare för konsultation och hjälp. Skulle problemen fortsätta så kan man ev flytta ner dosan så att den inte trycker på nerven som ger dig symtom.

MVH
Maria Hesselstrand
Pacemaker/ICD sköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.