Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

"den hörs"

Hej
Jag har en fråga. Jag har en pace sen två år tillbaka och har den pga min sinusknuta inte funkar alltid o tappar signaler eller något sånt. Jag sportar inte eller brukar vara väldigt aktiv förutom när jag har sex. Men när jag har sex så låter den, först trodde jag att det bara var jag som hörde det men det gör min partner också.
Undrar bara vad det är som låter?

Hej

Jag kan tänka mig att du upplever en känsla av ljud pga en högre puls som pacemakern ger vid detta tillfälle. En pacemaker kan inte ge ifrån sig något ljud under aktivitet. Några pacemakermodeller kan ge ifrån sig ljud när batteriet börjar komma till en viss nivå och detta brukar vara under bestämda tidpunkter. Jag kan tyvärr inte ge något korrekt svar på vad det är du hör men det är säker inget du behöver oroa dig för.

MVH
Maria
Pacemakersköterska