Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Högt bltr och låg puls

Min man har en längre tid haft besvär med sitt bltr. Tar Logimax, Losartan, Metoprolol och Trombyl på morgonen och Logimax, Losartan på kvällen. Bltr håller sig bra men pulsen är för låg. Trycket idag 146/58 p 40. När pulsen är så låg har han tryck i bröstet, känner viss yrsel. Han har varit i Hässleholm på sjukhuset vid 3 tillfällen. Haft långtids-EKG kopplat vid dessa tillfällen som visar att han har extra slag väldigt mycke, ca vart 3 hjärtslag. Trots detta hänvisas han tillbaka till vårdcentralen för uppföljning. Hur kan man få rätsida på detta och var ska man söka?

Hej,

Får han tryck i bröstet och yrsel med en puls på 40/ min så bör han ev få en pacemaker. Får han akuta symptom sök på akutmottagningen i hemstaden eller i Lund, som lägger pacemakrar åt Hässleholm.

Ge inte upp utan sök igen om besvären hela tiden återkommer. En pacemaker skulle han må bra av. Det tar bara ett par timmar att få det fixat.

Lycka till,
Thomas Fåhraeus
Lund