Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Högt blodtryck, medicin ?

Skickade en fråga nyss. Har haft högt blodtryck senaste 2 veckorna. Bröstsmärtor. Låg på hjärtintensiven ultraljud bra, kranskärl bra. Stresshjärta enligt överläkaren. Måste behandla blodtrycket som hoppade upp och ner fick först seloken zoc hjälpte inte. Fick enalapril och en statin blev jättedålig yrsel illamående hjärtklappning och tryck över bröstet och iskall om händer och fötter. Kunde inte bero på medicinen enl. Doktorn. Fick gå hem senar på eftermiddagen när jag lyckades hålla mig upprätt. Vinglade hem och kändes som jag inte riktigt visste vad jag sa. Nästa dag hände samma sak. Ringde avd. Halvera enalapril imorgon, fortsätter det så sluta och be husläkarens skriva ut något annat. Det blev samma sak men något lindrigare. Förslag på annan blodtrycksmedicin? Kan inte äta waran eller trombyl, haft pulsåderbråck i hjärnan som har blödig flera gånger men nu lagat. Marie

Hej Marie

Det är bäst att du kontaktar din läkare för hjälp med din blodtrycks medicin. Vi svarar bäst på frågor om pacemaker och ICD.

Mvh
Maria
Pacemakersköterska