Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

högre puls

hej jag har drabbats av av block 3 och fått en pacemaker. men jag har börjat märka att när jag är ute och festar får jag mycket hög puls när jag ska sova? och läkarna tror jag har varit och tränat när jag läser av pacemakern?:S vad kan det komma sig tro att jag får sådan hög puls av alkohol nu när jag har fått en pacemaker?

Hej,

Det är svårt att svara på. Kanske har din puls varit lägre pga olika grader av AV- block men nu med pacemaker blockeras inga slag längre. Vissa ämnen som kaffe, alkohol mm höjer sinusfrekvensen. Är du ute och festar och konsumerar en del alkohol så är det ofta normalt att pulsfrekvensen är högre än man kan förvänta sig.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund