Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hög puls vid träning eller hög belastning

hej!jag får väldigt hög puls när jag tränar eller anstränger mig hårt, har gjort ekg och kom upp i 275 slag när dom ville att jag skulle kliva av cykeln. Jag kommer upp snabbt i hög puls när kroppen är ouppvärmd, 150-220 innan den går ner igen och man kan börja träna någorlunda normalt under ej för hård träning, vad kan detta bero på?

Hej,

Så vitt jag förstår har du gjort ett arbets- EKG där man registrerat din snabba puls på 275/ min. Det är ganska ovanligt att ha så pass hög puls även vid extrem belastning.

Som du kanske vet styrs pulsen av sinusknutan, hjärtats tändstift.Vissa hormoner från binjurebarken påverkar indirekt sinusknutan som i sin tur ökar sin elektriska urladdningsfrekvens vid fysisk belastning.Dessa ämnen heter adrenalin och noradrenalin.

En gissning från min sida är att du kanske har för höga halter av dessa hormoner i kroppen. Fråga den läkarkontakt, som du har, om du kan få en remiss till en provtagning av dessa ämnen i blodet.

Något annat kan jag inte komma på som förklarar din höga puls.

MVH
Thomas Fåhraeus
Bjärred