Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hög ålder kan man få pacemaker

finns det någon åldergräns när man inte skall ha pacemaker.hög ålder min pappa är 87 år kan han få en pacemaker.han har lågt blodtryck och har lätt att få mycket vätska i kroppen.han har hjärtsvikt. svårt att känna hans puls.han har medicin mot vätskan 5/dag

Hej

Det finns ingen åldersgräns för att få en pacemaker implanterad. Den äldsta patienten i Lund som fått en var 102 år och blev 104 år.

Vad som är viktigt för din pappa är om han har problem med långsam puls eller ej annars är han inte hjälpt att få en. Man kan också få pacemaker pga hjärtsvikt men då måste man ha vissa problem med att hjärtats vänstra sida släpar efter den högra och där igenom ger en sämre pumpfunktion för att bli hjälpt av denna behandling. Prata med hans läkare nästa gång så kanske han kan ge ett mer korrekt svar eftersom han vet mer om din pappas hjärtproblem och sedan där efter ge förslag på behandling.

Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska