Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hjärtsvikt

Är opererad för kardiomyopati, har fått furix för att jag samlar på mig vätska.Är det vanligt med hjärtsvikt efter en sån operation? Kommer jag att få värre besvär i framtiden av detta=?

Hej,

Det är svårt att veta hur ditt hjärta arbetar och exakt hur man opererat dig. Efter en hjärtoperation behöver man ofta ge vattendrivande medicin som Furix, om hjärtat börjar svikta. Många gånger så återhämtar sig hjärtat och du kanske slipper ta Furix.

Den hjärtläkare som gör ultraljud på dig bör kunna svara på din fråga.

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
Lund

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.