Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtrusning

Hej! Mycket informativ sida!! Konstigt fråga kanske men kan en extra ledningsbana försvinna med åren? Jag hade under min ungdom(16-20) i samband med idrott ett fåtal ggr hjärtkläppning med en puls runt 200 och strax däröver. Gjort ultraljud men fann aldrig ngt konstigt. Har inte känt något liknande sista dryga 10 åren(elitidrottar dock inte längre) men lider idag av ganska frekventa extraslag(hade jag då också). Tack! /Jonas

Hej Jonas,

Jo , man kan bli frisk trots en extra ledningsbana. En del yngre människor har ofta hjärtklappning i t ex tonåren, som försvinner utan terapi, när de blir äldre. Extrabanor syns inte på ultraljud.Extraslag kan ibland orsakas av en extrabana, men det är inte särskilt vanligt.

Mvh

Thomas Fåhraeus
Lund