Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning/hög-låg puls

Fick bilateralt centrala lungembolier dec-12. Går på Waran. I dagsläget klappar hjärtat lite som det vill; kan ligga på soffan och ha 104 i puls likaväl som den kan gå ned till 50. Är inget som går över på ett par sekunder utan det sitter i en stund. Mätte 96 i puls och etfer ca en timme var den på 84. Hjärtat klappar iväg när jag tvättar ansiktet, diskar, skrapar bilrutorna, klär på mig på morgonen, går på toa..(puls 130 eller mer). Ibland känns det som en kattunge voltar runt i bröstet på mig. Ekg är taget i samband med att jag sökte hjälp för lungembolierna, men ingen har sagt något om att det är annorlunda på något vis. Börjar bli rejält trött på detta.. Redan på morgonen kan jag känna om det blir en dålig dag eller en mindre dålig dag. Får ofta kliva upp på natten för att kissa. Djupsuckar och tryckandas, om jag får huvudet under hjärthöjd så saktar det värsta ned.
Svårt att säga bara så här vad det kan vara, men.. En ledtråd, kanske ?

Mvh Helena

Hej

Svårt att säga vad det är du känner utan att se ett Ekg. Kan vara extraslag som gör att ditt hjärta går i lite otakt och uppleves som annorlunda. Bästa hade varit att göra en bandspelning av din hjärtrytm under 1-2 dygn så att man kan se vad det är du känner. Kontakta din läkare på vårdcentralen för vidare hjälp.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska