Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappningar?

Hej!
Jag fick en pacemaker den 29/8-11. Jag var då 21 år. Efter operationen har jag drabbats mycket av hjärtklappningar. Vad kan detta bero på? Kan man få någon hjälp mot detta? Är otroligt less på att jag får dessa hjärtklappningar, för iom att jag får det så blir jag helt slut i kroppen, jag orkar inte göra någonting, ändå är jag en hyfsat aktiv person som är ute och dansar och tränar ofta!

Hej

Förstår att du är orolig för din hjärtklappning. De har inte lyckats hitta något med hjälp av din pacemaker? Den kan ju lagra information och även lagra ett EKG på vad det är som händer med hjärtrytmen. Ibland kan det vara svårt att även se det på pacemakerns information och då är det bra att göra en längre EKG registrering på 24-48 timmar och se om man lyckas fånga något som kan ge förklaring på vad du känner. Det finns behandling i första han med mediciner men även med andra metoder men det beror på vad det är för hjärtklappning du har. Ta kontakt med din läkare eller pacemakermottagning för vidare hjälp och svar på din fråga.

MVH
Maria
Pacemakersköterska