Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning och svimningsanfall

Hej, jag är en tjej på 19 år som nu på senare tid känt att hjärtat slår oregelbundet och när jag är ute på promenad så kan jag helt utan förvarning svimma eller få hjärtklappning.

Har en vilo puls på 50 slag i minuten men efter en lugn promenad ligger den på runt 190 slag i minuten om inte mera..

Är orolig men vågar inte gå till läkaren..

Hej

Jag tycker att du ska kontakta din läkare för att utreda varför ditt hjärta går så fort under en normal promenad. Att du också svimmar och känner hjärtklappning är en varningsklocka på att du ska kontakta sjukvården. De kan då utreda vidare och se med hjälp av EKG registrering hur ditt hjärta går. Dels genom en bandspelare som man har på sig och som registrerar hjärtrytmen under 24-48 timmar.

Va inte rädd att söka hjälp.
Lycka till

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska