Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hjärtat hoppar över vart 3 slag

hjärtat hoppar över var tredje slag

Hej

Troligtvist har du extraslag som du upplever som om att hjärtat gör ett uppehåll. Ett extraslag ger ett dåligare pumpslag gentemot ett normalt slag vilket uppleves som om hjärtat gör ett uppehåll. Detta är ofta inget farligt men uppleves som obehagligt. Du kan be om en kontroll på din vårdcentral där de med hjälp av ett EKG eller bandspelning kan se vad det är du känner.
Läs gärna mer genom att söka på "extraslag" via vår sökmotor så kan du få lite mer information.

Mvh
Maria Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.