Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtat

Hej jag är en kille på 18 år, jag började känna lite extraslag för ungefär två månader sen, jag blev orolig och åkte till doktorn och då blev jag inlagd och de gjord eultsljudstestet ekg osv men de sa att de såg något som var lite konstigt på ultraljudet men de var inte säkra. så nån vecka efter så kände jag hjärtklappningar ett par gånger men försökte lugna mig och det gick över efter en stund, men vid ett annat tillfälle fick jag hjärtklappning så jag åkte till lassarettet och de tog ett ekg på mig och lite blodprover och lyssnade på hjärtat och han sa att allting verkar vara normalt men att jag ska till lund och undersökas för säkerhetsskull och jag är orolig att det är något livshotande hur farligt är det? jag får lite stickingar på vänster sida i bröstet men ingen smärta direkt utan bara stickingar och lite i ryggen då och då???

Hej,

Extraslag på hjärtat i din ålder brukar vara helt normalt. Ultraljudet ger mycket information om hjärtat men de har väl knappast sett något allvarligt utan att i så fall direkt remitterat dig till specialist.

Hjärtklappningar kan man få då och då och i din ålder brukar det vara helt ofarligt. Men en kontroll hos hjärtspecialist skadar ju inte.

Jag är övertygad om att du inte behöver oroa dig i onödan.

Mvh
Thomas Fåhraeus
Lund