Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hjärt rytm

För flera veckor sen så fick jag helt plötsligt långsam hjärt rytm, det varade inte så länge, kanske 10 sekunder bara. Men det fortsatte att komma dagarna efter och dom var både längre och kortare. För nån 2 veckor sedan fick jag jätte snabb puls när jag låg i sängen och skulle sova. Jag har aldrig haft snabbare bara långsammare. Och det här varade hela kvällen, samma sak hände dagen efter.
Men nu har jag inte haft så på kanske 1 vecka, bara ett fel slag en gång om dagen kanske.
Är det p.g.a stress som jag får så?
För jag har varit väldigt stressad på senaste tiden.

Hej
Många upplever ofta när de är stressade att de har lite uppehåll i rytmen eller känner hårda slag som kommer när de vilar. Det är extraslag från hjärtat som kan uppkomma vid stress ibland och som vi alla har då och då och som är helt ofarliga. En del upplever dem mycket obehagliga och blir rädda och ångest fyllda medan andra inte känner av dem alls.
Du beskriver även att hjärtat rusar iväg och även går långsamt. De symtom kan vara bra att kolla upp genom att ta kontakt med din läkare eller vårdcentral och utreda vidare med 24 timmars EKG.

Lycka till
Maria
Pacemakersköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.