Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning/Hög Puls.

Hejsan!
Jag är en kille på 28 år, är 184 cm lång och väger 90 kg.
Tror det började för lite över ett år sen..
Jag som person fick min första ångest attack när jag var 18 år. Sen dess har det bara blivit värre.
Har alltid varit en orolig person och med en väldigt lätt triggad ångest knapp och alltid varit nervös i mig själv. När jag var yngre, så hade jag så kraftig ångest att jag knappt kunde gå utanför dörren eller varken röra mig kollektivt och absolut inga långa sträckor ensam.
Kan Heller inte påpeka att det hjälpte med att jag började ta alkoholen som en hjälp. Ju mer jag drack, värre blev också ångest.. Det säger ju sig själv.
Det slutade upp med att jag fick det på svart/vitt framför mig att jag drack för mycket och fick komma till en ordentlig läkare, som var lite mer specialiserad på området (Ångest symtom)
Jag fick då börja med en Medicin som heter Venlafaxin.. Började med dosen 37,5 och tappade upp ända till 225 mg. Jagslutade även att dricka alkohol. Den här tabletten hjälpte mig ordentligt ut ångesten, men det tog mig ett bra tag att komma dit.. Tror jag var runt 23/24 år när jag började med den. Läkaren som jag hade då, sa då till mig att jag skulle få äta den här ett par år. Som jag då också gjorde.. Tills för en vecka sen!
Nu till det viktiga.. För ungefär 1 år sen började jag att få kraftiga hjärtklappningar och sky hög puls. Oftast 1-2 gånger om dagen.. Sökte då även för detta väldigt ofta på min vårdcentral, men som inte kunde hitta något. Så till Slut startade dom en utredning om det och skickade mig till en kardiolog. Där fick jag ha en inspelnings Ekg ett par dagar.. Och där kunde dom konstatera att jag hade hög puls men hittade inget annat fel. Så då blev då till Slut skickad till en ultraljud undersökning på hjärtat (Allt detta gjorde jag i somras)
ultraljud undersökningen visade ingenting Heller, hon sa att allt såg bra ut. Så det slutade med att hon drog slutsatsen över att detta kunde beror på mina antidepressiva tabletter och uppmanade mig om att sluta med dessa.
Så efter ha ätit Venlafaxin i över 3 år, så började jag trappa ner dom i somras.. I slutet åt jag 37,5 varannan dag i 2 månader och slutade nu med dessa helt för 6 dagar sen. (Vill också påpeka att jag har haft besvären under ner trappningen)
Så nu är jag helt borta med Medicinen men besvären kvarstår, om inte värre till och med. Jag kan ibland ha en vilopaus på runt 97 + hjärtklappning.
Jag sökte även till vårdcentralen i förrgår om besvären igen.. Då hade jag en puls på 115, men mitt Ekg såg åter igen bra ut. Så nu har jag fått en remiss till kardiologen igen, att jag slutat med medicinen nu som hon föreslog men att besvären kvarstår. Dom har även tagit prover på sköldkörteln/ämnesomsättning och det ser bra ut.

Jag verkar aldrig få några svar på vad det kan vara och dagligen får jag rädd och orolig över att det värsta ska hända.. Börjar även sakta få tillbaka lite ångest, den som jag så har kämpat för att få bort.
Glömde även att säga att jag fick beta-blockerare på 5 mg, som jag skulle ta vid behov av väntat på remissen.
Jag känner att detta snart kommer knäcka mitt psyke och rädsla av att dö.

Finns det någon som vet vad detta kan bero på? Tar hjärtat skada av att ha såna här rusningar varje dag? Varför har jag daglig hjärtklappning och hög puls (Utan att ens anstränga mig något)?
Kan någon ge mig ett svar på vad detta kan vara??

Tack på för hand.

Hej!

Hög vilopuls kan bero på många saker. Oftast är det sekundärt till någon annan åkomma, t ex lågt blodvärde, hjärtsvikt, medicinering eller överproduktion av sköldkörtelhormon. Det verkar dock som att man uteslutit allt detta vid den utredning som gjorts. Jag tycker du har fått en helt adekvat utrednig hittils. Det verkar också helt korrekt att du får återkomma till kardiolog nu när du har kvar din hjärtklappning trots att du slutat med din medicin.

I sällsynta fall kan hög vilopuls bero på att sinusknutan, som styr hjärtrytmen, går omotiverat fort. Det kallas på engelska för "inappropriate sinus tachycardia". Det brukar behandlas med betablockad om man känner av att hjärtat ofta går fortare än normalt. Det kan tilläggas att det är helt ofarligt att hjärtat går lite fortare än vanligt. Det som avgör om du behöver behandling är hur mycket symtom du har.

Du behöver inte vara orolig för din hjärtklappning. Du kommer inte att dö i förtid p g a din hjärtklappning. Dina läkare verkar göra en helt adekvat utredning.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.