Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning, extraslag

Är 40 år. Blev i somras utredd med arbets-EKG och ultraljud. Ultraljudet visade minimal aortainsufficiens vilket jag blev mycket orolig över men har senare fått förklarat att detta är inget att bry sig om. Fick klump i rygg/nacke, hans/bröst som var obehagligt.blev klassad som ångestpatient på vårdcentral. Inför en utlandsresa i oktober kom hjärtklappning, vaknade på mornarna med puls på 110 och även dagtid, en del extraslag började komma krypande. Efter resan fortsatte hjärtklappningen men avtog snart för att ersättas av extraslag, dessa var så sjukt aggressiva och jag mådde fruktansvärt dåligt av dessa och ibland hade jag 2-3 aggressiva på rad. Ångesten blev total och jag vågade knappt röra mig. Vårdcentralen ville inte ta emot mig eftersom jag fortfarande hade obdhagskänslan kvar i halsen och jag blev remitterad till Kbt. Till slut tjatade jag till mig en tid då läkaren skrev ut metoprolol utan att ta EKG. En kväll i nov flippade hjärtat ur och jag sökte akuten där jag låg uppkopplad i 4 timmar men typiskt nog hade jag inte ett enda extraslag eller hjärtklappning, däremot visade EKG lite förändringar sen sist men enligt läk så var det ok.blev skickad på 24-timmars holter och eftersom jag fick en återbudstid så hann jag inte trappa ut metoprololen helt och holter visade endast ett extraslag och periodvis hög puls och skulle fortsätta med metoprolol. Hade under hösten skickat egenremiss till kardiologen så det besöket inträffade strax därefter och läkaren tyckte att jag hade lite lågt kalium och skulle äta mer banan och dessutom sluta med metoprololen vilket jag gjort och det har funkat ganska bra men nu 3 veckor efter börjar jag få hjärtklappning med jättehårda slag och puls 110, på natten när jag vaknar, hjärtslagen är så hårda att jag inte klan ligga ber utan att det pulserar i hela överkroppen, hans och huvud. Sökte vårdcentral dagen efter och enligt läkaren visade detta förstorad vänster förmak men detta trodde inte läkaren på och höger skänkelblock och fick gå hem med råd att inte stressa och börja med metprolol igen. Men jag kan inte släppa detta med EKG:et. Kan jag verkligen koppla av, jag oroar mig så över detta, dessutom vill inte de hårda hjärtslagen ge med sig, pulsen har sjunkit lite.

Hej 40 år

Har svårt att ge dig ett korrekt svar och för tillfället har vi ingen läkare som kan svara på din fråga. Det verkar som om att du är utredd på många olika sätt och extraslagen är inte farliga i sig men obehagliga. Dina EKG förändringar ger inte hjärtklappning men naturligtvis söker du svar på din oro.

Hoppas du kan få svar på något annat sätt.
Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.