Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning + extraslag.

Har sedan 1995 haft hjärtklappning,fått olika svar på varför-stress,ångest etc. Under 2011 började jag även få extraslag,VET att detta är vanligt.Upplever att att hjärtklappningen (som oftast sker när jag vaknar innan jag tagit min medicin o på kvällen likaså.)liksom går över i extraslag.
Hösten 2012 började jag äntligen utredas på hjärtklinink.ArbetsEKG,1- veckasEKG,UL av hjärtat gjordes o allt var UA.Dr.ändrade min betablockerare (Inderal) till 40 mg x 2/dag från 20 mg x 3/dag.Blev av med extraslagen ett tag,men nu känner jag oftast av dessa när jag lägger mej.
Min fråga är -kan jag vara lugn i alla undersökningar jag gjort,eller ÄR det ngt som är fel?
Har en bindvävssjd. som heter EDS o jag VET att detta kan höra ihop med detta,finns ngt som heter POTS tydligen?
Tack för en bra sida med mkt bra info.

Hej

Extraslag har en förmåga att komma och gå mer eller mindre. Ibland kan de öka om man har någon infektion i kroppen eller har en mer stressad period i livet. Jag tror inte att du behöver vara orolig, de har utrett dig bra med bandspelning och ultraljud vilket är bra undersökningar för att få svar på om det inte är något som fungerar i hjärtat. Du nämner POTS i din fråga och denna diagnos har symtom av extraslag.

Hoppas detta kan ge ett litet svar på din fråga

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.