Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning

Hej! Jag är en 18 år gammal tjej som på senare tid fått hjärtklappning flera gånger per dag, speciellt vid vila. Jag vet att hjärtklappning vanligtvis inte brukar vara något att oroa sig för men jag tycker det är konstigt att jag får hjärtklappning så pass ofta som jag får och vid vila, det stör dessutom sömnen. Anledningen till att jag oroar mig är för att jag föddes med en hjärtsjukdom som jag nu är frisk från, minns tyvärr inte namnet. Men kan det ha någon effekt?

Hej!
För att kunna säga om hjärtklappningen har något med din medfödda hjärtsjukdom att göra, måste man veta vad det var för hjärtsjukdom, samt se ett EKG samtidigt som du har hjärtklappning.
Jag föreslår att du försöker ta reda på vilken diagnos som ställdes när din "hjärtsjukdom" konstaterades. Tag också kontakt med din vårdcentral, som kan utreda din hjärtklappning med t e x långtids EKG för att försöka fånga din hjärtklappning på EKG. De kan sedan hjälpa dig med behandling eller eventuell fortsatt utredning om det skulle behövas.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.