Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hjärtkapacitet

Min sambo ska genomgå en icd behandling nästa vecka.
just nu arbetar hans hjärta 5 % & då undrar jag , blir han mkt bättre efter behandlingen & finns en risk att sätta in den?

Hej

Din sambos hjärtkapacitet är förhoppningsvis bättre än 5 %.Men det är den dåliga hjärtkapaciteten som gör att han är kandidat till att få en ICD. När man har ett dåligt hjärta så är risken större att drabbas av farliga hjärtrusningar,kallas ventrikeltackykardier el kammarflimmer och man erbjuder därför en ICD i förebyggande syfte.
Tyvärr gör inte ICD att han kommer att bli bättre men den minskar risken för hjärtstopp. Själva ingreppet att få en ICD är idag en rutin operation och det är mycket liten risk att få den implanterad.

Lycka till och läs gärna mer om ICD behandling på vår sida-
Maria
Pacemaker och ICD sjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Kammarflimmer
Läs mer om ämnet: 
ICD