Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtinfarkt Pacemaker

Fick hjärtinfarkt framvägsinf 21/2 gjorde en PCI ballong sprängning dom gick in i hö arm . 22/2 23/2 gick pulsen ner till 30-40 slag AV block 111 fick n pacemaker . Har väldigt obehag när jag ligger på höger sida känner mycket pulserande slag på hö sida och även i magtrakten ,är detta någon skada som blivit mycket obehagligt. MVH Mia

Hej Mia

Det du känner kan vara att din elektrod som stimulerar ditt hjärtat ligger nära en muskel-diafragman vilket gör att du upplever slag i magtrakten. Detta är inte farligt och ofta kan man programmera ner strömstyrkan och där igenom komma ifrån detta. Ta kontakt med din pacemakermottagning och berätta vad du känner och be om en kontroll.
Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.