Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärt ryckningar vid vila

När jag är i vilo läge och varvar ner (somnar) så kan mitt hjärta rycka till så hela kroppen rycker. Vad beror det på, kan det ha med min löpning/träning att göra?

Hej
Kan inte riktigt förklara dina ryckningar men det kan vara extraslag som du upplever som lite hårdare och kraftigare hjärtslag vilket du känner som ryckningar. När du vilar och får en lägre puls så kan extra slag lättare komma upp. Dessa är ofta ofarliga men uppleves som obehagliga. Läs gärna mer om detta på våran sida. Skriv extraslag i vår sökmotor så får du förslag på läsning.
Lycka till

Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Extrasystolier
Läs mer om ämnet: 
Extrasystolier

Relaterade expertsvar

Urvalet av relaterade expertsvar är automatiskt framtaget av webbsidans system. Urvalet baserar sig på vanligen förekommande ord i titeln och innehållet i alla besvarade frågor. Relevansen kan alltså variera.