Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hjärtklappning 230 i puls

Min dotter på 13 år har haft hjärtklappning några gr sen i somras oxå klagat på att hon har svårt att få luft. Vi fick tid hos en läkare för astma bedömning då min dotter påpekade att hon fick hjärtklappning utav bricanylen. Hon har även varit småförkyld under denna termin. Min dotter klarade inte av att göra spirometrin då hon inte orkade andas ut ordentligt. I mån 17/12-13 klagade min dotter igen för hjärtklappning vilket jag förut trott va tonårs besvär men det va tyvärr inte det. Vi åkte in till akuten och hon låg uppkopplad där pulsen gick mellan 135-230 varje minut i ca 3,5 timme. Hon hade även feber som steg och fick åka ambulans till ett större sjukhus. Febern började gå ner och till slut landade pulsen på 135 senare under natten ca 95. Hon ska få zenicor ( tror jag det heter, röntga lungor , spirometri. Min fråga är varför ger de henne ej ngt som tar ner pulsen när hon har feber ? Ultraljud på hjärtat hur länge ska man vänta på remisser på hjärtat ?
Vad ska jag göra ? En gång har hon spytt flera gånger utav hjärtklappningen
Mvh orolig förälder
Orol

Hej!
När det gäller hjärtklappningsbesvär är det viktigt att ta EKG under pågående besvär. Det verkar som att de lyckats "fånga" din dotters hjärtklappning på EKG när hon var inlagd. Fråga läkarna vilken typ av hjärtklappning det rörde sig om. Man kan också utrusta henne med en apparat som spelar in EKG vid besvär (t ex tum-EKG från Xenicor).
När man har feber är det naturligt att hjärtat går lite fortare. Det är en reaktion på febern. Pulsen kan då gå upp ganska mycket. Man skall i det fallet inte behandla med läkemedel som tar ner pulsen, utan behandla med febernedsättande läkemedel.
Det verkar som att din dotter får adekvat utredning av sina besvär. Väntetiderna på ditt sjukhus kan jag tyvärr inte uttala mig om.
Hjärtklappning i den här åldern är sällan något farligt, men kan naturligtvis vara mycket obehagligt om hjärtat plötsligt slår omotiverat fort. Vissa typer av hjärtklappning finns det specifik behandling för, men prata med läkarna som sköter utredningen så får du mer adekvat information angående just din dotters hjärtklappning.

Hälsningar: Torbjörn

Relaterade expertsvar