Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hej! under en bussresa som pågick ca 3 tim noterade jag att jag hade låg puls under 50 slag utöver detta hade jag exta slag ca var 7e (jag är 70 år) senare vid framkomsten noterade jag vid skobyte att tånaglarna på båda fötterna hade blivit blåfärgade detta försvann senare när jag så någon form av klämning var det inte frågan om. har tidigare känning av värk i händer och underarmar vid vila . mvh blåa tår

hej!
under en bussresa som pågick ca 3 tim noterade jag att jag hade låg puls under 50 slag utöver detta hade jag exta slag ca var 7e (jag är 70 år) senare vid framkomsten noterade jag vid skobyte att tånaglarna på båda fötterna hade blivit blåfärgade detta försvann senare när jag så någon form av klämning var det inte frågan om. har tidigare känning av värk i händer och underarmar vid vila .
mvh blåa tår

Hej blåa tår,

Varför Dina tår blev blåa kan jag inte svara på.

Beträffande bussresan så har jag enstaka patienter som noterat att pulsen blir påverkad under bussresan. Det kan bero på att patienten sitter nära motorn eller någon elektrisk krets, som ger elektromagnetiska fält eller vågor som påverkar pacemakern. Pröva att byta plats nästa gång i bussen och se och känn om pulsen blir annorlunda!

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund

Läs mer i lexikon: 
EMI
Läs mer om ämnet: 
Vilka komplikationer kan ske