Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej Thomas1 God fortsättning. Tack för svar Du givit mig angående sinustakykardi och pacemaker. Efter en ablation med många olika arytmier under ingreppep och diverse hjärtuppehåll fick jag en pacemaker. Tyvärr inte någon av de Du föreslagit utan en av märket Boston, två elektroder, bipolära. Ingreppet gick snabbt och var smärtfritt. Inga som helst problem i efterförloppet. Det är nu snart tre veckor sedan jag fick pm. Om den behövs har jag ingen aning om. Jag har fortfarande episoder med drygt 200b/min, men annars är det ok. Nu till frågan. Snittet syddes med "självadsorberande" tråd. Nu sticker en bit styv tråd ut genon ärret, bara ngn mm, men tillräckligt för att jag skall känna av den när jag tar på ärret. Är det ngt att bry sig om? Jag är mest rädd för infektioner. Har försökt ringa pacemakersköterska, men enheten är stängd. Detta blev en lång litania, tack för att du tar dig tid att läaa allas våra frågor. Lev väl Ae

Hej Thomas1
God fortsättning. Tack för svar Du givit mig angående sinustakykardi och pacemaker. Efter en ablation med många olika arytmier under ingreppep och diverse hjärtuppehåll fick jag en pacemaker. Tyvärr inte någon av de Du föreslagit utan en av märket Boston, två elektroder, bipolära. Ingreppet gick snabbt och var smärtfritt. Inga som helst problem i efterförloppet. Det är nu snart tre veckor sedan jag fick pm. Om den behövs har jag ingen aning om. Jag har fortfarande episoder med drygt 200b/min, men annars är det ok.
Nu till frågan. Snittet syddes med "självadsorberande" tråd. Nu sticker en bit styv tråd ut genon ärret, bara ngn mm, men tillräckligt för att jag skall känna av den när jag tar på ärret. Är det ngt att bry sig om? Jag är mest rädd för infektioner. Har försökt ringa pacemakersköterska, men enheten är stängd.
Detta blev en lång litania, tack för att du tar dig tid att läaa allas våra frågor.
Lev väl
Ae

Hejsan,

Bra att Du fått en pacemaker nu och såvitt jag förstår väntar en AV-ablation nu? Din pacemaker är väl en Guidant som säljs av företaget Boston och Guidant är också en av de största pacemakerföretagen på marknaden. Många sjukhuset i Sverige använder det märket.
Det är inte ovanligt att en tråd sticker ut från såret efter operationen. Även om det inte är ofta så finns en liten risk för infektion som Du skriver.Efter en tid ramlar trådbiten av men det tar några veckor.

Du kan själv göra så här. Koka en liten pincett och en nagelsax.De blir då sterila. Tvätta såret med lite sprit eller sterilt vatten. Ta pincetten och dra lite lätt i tråden. Klipp av tråden intill huden med nagelsaxen. Genom att Du drar ut tråden lite åker kvarvarande bit in under huden och såret slutes så småningom helt.
En distriktsköterska kan hjälpa dig annars.

Lycka till i fortsättningen och Gott Nytt År!

Thomas Fåhraeus
Lund