Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej! Ska försöka förklara kortfattat. När jag var runt 15 år så började det snurra till och svartna för ögonen när jag reste mig upp. detta hände kanske 1-2 gånger på månad. Tänkte inte mer på det då jag trodde det berodde på lågt blodtryck. Under 2008 tills nu har det dock blivit värre. Att det svartnar för ögonen händer upp till 7 gånger per dag och jag kan svimma eller helt enkelt trilla ihop fast ha kvar medvetandet. Jag fryser hela tiden fastän det är runt 22-24 grader i huset (sitter alltid med tjock tröja och morgonrock) och jag känner mig trött hela tiden (både trött = sova och trött = utmattad). Jag kan inte hellre röra mig lika bra då jag blir andfådd väldigt snabbt och efter en rask promenad skakar hela kroppen och "attackerna" kommer oftare under hela den dagen då jag rörde på mig. Har besökt läkare ett antal gånger och legat inne på hjärtintensiven 2 gånger. Första gången var det tal om pacemaker men sen har ingen pratat om det igen. Gör tester för epilepsi inom en snar framtid men det är inget läkarna som jag träffar tror att det är. Jag har varit väldigt aktiv i livet och inte haft direkt några problem förutom nu. Min puls låg (under natten) runt 30-40 och puls under dagen ligger runt 45-50. Mvh Andreas Tror jag skickade till fel innan. Vill även tillägga att jag gjort EKG, blodtryckstest, en massa blodprover, hjärtröntgen men har inte framkommit något som ger den låga pulsen. Även haft kontakt med många psykologer utan framgång.

Hej!

Ska försöka förklara kortfattat.
När jag var runt 15 år så började det snurra till och svartna för ögonen när jag reste mig upp. detta hände kanske 1-2 gånger på månad. Tänkte inte mer på det då jag trodde det berodde på lågt blodtryck.

Under 2008 tills nu har det dock blivit värre. Att det svartnar för ögonen händer upp till 7 gånger per dag och jag kan svimma eller helt enkelt trilla ihop fast ha kvar medvetandet. Jag fryser hela tiden fastän det är runt 22-24 grader i huset (sitter alltid med tjock tröja och morgonrock) och jag känner mig trött hela tiden (både trött = sova och trött = utmattad).
Jag kan inte hellre röra mig lika bra då jag blir andfådd väldigt snabbt och efter en rask promenad skakar hela kroppen och "attackerna" kommer oftare under hela den dagen då jag rörde på mig.

Har besökt läkare ett antal gånger och legat inne på hjärtintensiven 2 gånger.
Första gången var det tal om pacemaker men sen har ingen pratat om det igen.

Gör tester för epilepsi inom en snar framtid men det är inget läkarna som jag träffar tror att det är.

Jag har varit väldigt aktiv i livet och inte haft direkt några problem förutom nu.

Min puls låg (under natten) runt 30-40 och puls under dagen ligger runt 45-50.

Mvh
Andreas

Tror jag skickade till fel innan.
Vill även tillägga att jag gjort EKG, blodtryckstest, en massa blodprover, hjärtröntgen men har inte framkommit något som ger den låga pulsen. Även haft kontakt med många psykologer utan framgång.

Hej Andreas,

Läser man Din kortfattade sjukhistoria tänker man ju ganska snabbt på att Du behöver en pacemaker illa kvickt. Du har för långsam puls, Du har typiska symptom på långsam puls,och pacemakerbehandling tycks ha nämnts tidigare.

Jag har inte alla detaljer som Du förstår. Har man sett på EKG- övervakning att Du har symptom trots att pulsen ligger t ex över 50 sl/min?I så fall kan det vara något annat.

Då Du har symptom nästan dagligen tycker jag att Du skall vända Dig till en akutmottagning när Du varit avsvimmad och insistera på att bli inlagd för observation av hjärtrytmen. Andra läkare som läst dina rader här, är av samma åsikt.

Om den långsamma pulsen orsakar dina symptom, som vi tror den gör, blir Du frisk med en pacemaker.

Får Du inte hjälp på Ditt hemmasjukhus sök på annat sjukhus och uppge som Du skriver, att Du har svimningskänsla varje dag och yrsel och att man har sett att Din puls är låg. Långsam puls med svimningstendens är ett akutfall framför allt om Du tycker att Du blir sämre.

Ta gärna en kopia på detta svar och visa personalen på sjukhuset!

Lycka till,
Thomas Fåhraeus
Lund