Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej. Nu är jaktsäsongen igång och innan jag fick min pacemaker så hade jag alltid com-radion (walkie-talkie) placerad på vänster axel där nu pace-makern sitter. Kan jag fortsätta med detta? Radion kommer ju att sitta precis över pace-makern. /Anders.

Hej. Nu är jaktsäsongen igång och innan jag fick min pacemaker så hade jag alltid com-radion (walkie-talkie) placerad på vänster axel där nu pace-makern sitter. Kan jag fortsätta med detta? Radion kommer ju att sitta precis över pace-makern.
/Anders.

Hej Anders,

Man bör aldrig ha en elektrisk apparat precis intill pacemakern. Vissa moderna pacemakermodeller skall visserligen klara en mobiltelefon intill dosfickan utan att funktionen påverkas, men det är klokt att ha telefoner och radiosändare minst någon decimeter från pacemakern.

Lycka till med jakten!

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund