Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hej! Jag lider av nåt som håller på att knäcka mig totalt. Jag blir störd i min sömn 15-20 gånger per natt av att jag väcks plötligt av nån störning i hjärtat. Jag har en kardiomyopati med septum på 14.5 mm. Jag tar betablockerare och coozar comp 50 mg. Tar också Nexium sedan mer än 10 år. Jag är förtidspensionerad pga psykiska problem,vilka tvingar mig att ta medel av diazepam typ. Mina besvär och anamnes skulle bli för lånrandiga att ta upp här.Sådana ryck som väcker mig så många gånger per natt har blivit avsevärt värre. Kan det bero på att jag har tagit remeron under en månad´s tid nu. Jag får undvika för mycket kaffe och coca-cola som piskar på mina extra-systoler. Min Fråga:varför denna drastisk förändring av mina sömnproblem. Min fru säger att jag får andningsstillestånd ofta.Jag orkar inte mer. Visa mig gärna var jag kan läsa om mitt problem och dess behandling. Med vänlig hälsning Sam

hej!
Jag lider av nåt som håller på att knäcka mig totalt. Jag blir störd i min sömn 15-20 gånger per natt av att jag väcks plötligt av nån störning i hjärtat. Jag har en kardiomyopati med septum på 14.5 mm. Jag tar betablockerare och coozar comp 50 mg. Tar också Nexium sedan mer än 10 år. Jag är förtidspensionerad pga psykiska problem,vilka tvingar mig att ta medel av diazepam typ. Mina besvär och anamnes skulle bli för lånrandiga att ta upp här.Sådana ryck som väcker mig så många gånger per natt har blivit avsevärt värre. Kan det bero på att jag har tagit remeron under en månad´s tid nu. Jag får undvika för mycket kaffe och coca-cola som piskar på mina extra-systoler. Min Fråga:varför denna drastisk förändring av mina sömnproblem. Min fru säger att jag får andningsstillestånd ofta.Jag orkar inte mer. Visa mig gärna var jag kan läsa om mitt problem och dess behandling.

Med vänlig hälsning Sam

Hej Sam,

Tyvärr är inte detta riktigt mitt område. Remeron och alla dess biverkningar kan Du läsa om på websidan Fass. Det finns också en del sidor om olika patienter som beskriver biverkningarna med sömnproblem ffa. Om Du förstår hur vanligt biverkningar uppträder kanske det lugnar Din oro något. Det finns många inlägg om Remeron på Internet, kanske har Du läst dem redan?

Remeron kan påverka hjärtrytmen och t ex öka den. Förmodligen ökar den också på Dina extraslag.

Du bör nog diskutera med Din läkare angående de biverkningar Du upplever, det finns ju fler preparat inom denna grupp läkemedel som kanske fungerar bättre.

Du har redan en betablockare som kan lugna hjärtrytmen.

Lycka till,

Thomas Fåhraeus
Lund