Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

hej, jag köpte en person våg som mäter utom vikten, fet, muskelmassa och vatten i kroppen. deet står att det är livsfarlig att använda den om man har en PM och man får i sånt fall inte ens vara i närheten av den, varför det?

om det inte är livsfarlig att gå genom den magnetfältet på flygplatsen varför är det då livsfarlig att använda en personvåg. har redan stått på en som mäter kropssfett och muskelmassa och lever fortfarande...vad är problemet?? tacksam för svaret.
hälsningar, dana

Hej

Härligt att du tar det med humor! Vågen mäter andelen kroppsfett genom att skicka en liten ström mellan ena foten till den andra. Enligt pacemakerföretagen så bör inte detta kunna störa en paceamker men vågföretaget vill ta bort risken ifall det skulle hända något genom att lägga in en varningstext i manuallen. Men som du skriver i frågan så har du inte märkt att det påverkat dig negativt på något sätt och även överlevt! så kan du säkert fortsätta att andvända den.

MVH
Maria
Pacemakersköterska