Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej jag har problem med konstig hjärtrytm. det känns som ett litet tryck i hjärtat eller bröstet och jag vet även att hjärtat har väldigt många dubbelslag och kompensationspauser. Jag har gjort massor av ekg, även bandspelar ekg där man kunde se epidoder av hjärtklappningar (troligtvis av levaxin som jag tar antagligen för mycket av, har hypothyreos) och jag trappade ner medicinen men extraslagen fortsatte. Jag slutade med koffein och extraslagen blev inte så kraftiga mer men det är fortfarande ett konstigt tryck. pulsen är lite hög, runt 85. Jag har besökt en kardiolog, hjärtspecialist som har kollat upp flera olika blodprover och även ultraljuds ekg men det visar bara att jag har extraslag men inget onormalt. han sade att jag skulle öka dosen med levaxin för mina tsh var höga. jag blir konstig när jag ökar levaxinet genom att jag blir överkänslig och pulsen blir högre. Vad kan det vara för fel? Är evigt tacksam för iaf en spekulation. Varför känner jag så här? Jag blir rädd att jag egentligen visst är sjuk.

Hej jag har problem med konstig hjärtrytm. det känns som ett litet tryck i hjärtat eller bröstet och jag vet även att hjärtat har väldigt många dubbelslag och kompensationspauser. Jag har gjort massor av ekg, även bandspelar ekg där man kunde se epidoder av hjärtklappningar (troligtvis av levaxin som jag tar antagligen för mycket av, har hypothyreos) och jag trappade ner medicinen men extraslagen fortsatte. Jag slutade med koffein och extraslagen blev inte så kraftiga mer men det är fortfarande ett konstigt tryck. pulsen är lite hög, runt 85.
Jag har besökt en kardiolog, hjärtspecialist som har kollat upp flera olika blodprover och även ultraljuds ekg men det visar bara att jag har extraslag men inget onormalt. han sade att jag skulle öka dosen med levaxin för mina tsh var höga. jag blir konstig när jag ökar levaxinet genom att jag blir överkänslig och pulsen blir högre.
Vad kan det vara för fel? Är evigt tacksam för iaf en spekulation.
Varför känner jag så här? Jag blir rädd att jag egentligen visst är sjuk.

Hej,
Som du säkert sett har vi haft många frågor om extraslag och du har säkert läst om dem. Extraslagen är förmånga väldigt jobbiga att leva med medan andra knappt känner dem.Vi betraktar ju extraslag som något normalt förekommande och som oftast inte skall behandlas. Beroende på pauser i hjärtrytmen samt att extraslag från kamrarna kan gå baklänges upp i förmaken uppstår olika tryckförhållanden, som kan kännas och ge obehag.

Du tycks vara bra utredd av kardiolog med bl a EKO-undersökning som ger väldigt mycket information om hjärtat.
Har man ett normalt EKO brukar hjärtat vara friskt. Kranskärlen kan vara påverkad hos en del personer med anlag och då kontrolleras dessa med arbetsEKG.

Sjukdomar i sköldkörteln kan ge mycket extraslag som du vet.
Jag tror inte att fler utredningar gör att du mår bättre, kanske tvärt om. Många människor jag talat med med dina symptom lever under en viss stress eller press.Den inre spänningen leder till olika symptom från magen, hjärnan, psykiska besvär, sömnbrist mm. Målorganet i ditt fall är just hjärtat.Några får hjärtklappning.

Försök att varva ner tempot, inse att du är hjärtfrisk trots att trycket och extraslagen finns där. När det är jobbigt ta en promenad om du kan, eller ring en vän och koppla av. Försök att 1:Tänka på att du inte har en hjärtsjukdom och 2:försök att acceptera och leva med extraslagen.

Lycka till,
Thomas Fåhraeus
Lund

Läs mer i lexikon: 
Extrasystolier