Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej! Jag har i många år haft extraslag men de har försvunnit vid arbetsEKG. Jag har sedan ett år hjärtflimmer o i våras hade jag 24 timmars ekg-bandspelare. Då fick jag besked att mitt hjärta hade 220 uppehåll på ett dygn. Hur ser man skillnad på extrasla

g o uppehåll?

Hej
Svårt att uttala sig när man inte ser ditt EKG men när man har förmaksflimmer så kan pulsen bli mycket oregelbunden och ge lite långa uppehåll mellan de olika hjärtslagen. Korta uppehåll är ingen fara men blir de för långa och att den totala frekvensen blir för låg och ger symtom så bör man göra något åt det. Kanske minska på mediciner eller ge en pacemaker. Det bästa är att du konsulterar din läkare som har skickat remissen för bandspelningen för ett korrekt svar.

Mvh
Maria
Pacemakersjuksköterska

Läs mer i lexikon: 
Bradykardi