Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej, Jag äter Bisoprolo sen flera år tillbaka pga sinusknytan. Min puls ligger på 50 i vila,jag är ofta trött,fryser lätt,lite yr

Hej, Jag äter Bisoprolo sen flera år tillbaka pga sinusknytan. Min puls ligger på 50 i vila, jag är ofta trött,fryser lätt, lite yrslig. För någon vecka sedan satt jag framför datorn,kände mig lugn,och helt plötsligt kändes det som om hjärtat voltade sig kraftigt ,kändes som det slutade slå i några korta sekunder samtidigt som jag försvann bort. Svårt att förklara men det rusade till uppe i huvudet som om jag skulle svimma,jag blev väldigt rädd och resten av dagen orkade jag inte göra någonting,var så trött låg bara o vilade! Kan detta bero på att hjärtat slog för långsamt och kom i otakt?? Tacksam för svar Jag är 40 år och cyklar 3-4 mil i veckan.

Hej,

Du räknar upp de biverkningar som är ganska typiska för mediciner typ betablockare som Bisoprolol tillhör. Många patienter har biverkningar av betablockare samtidigt är de några av våra vanligaste mediciner. De sänker ju blodtrycket, sänker ofta pulsen, vilket man vill vid tendens till hjärtrusningar.
Sinusknutan är känslig för betablockare och vid sk sjuk sinusknuta är ofta betablockare kontraindicerat dvs man skall ej ta medicinen.
Det är mycket möjligt att du fick ett kort hjärtstillestånd som du beskriver det.
Jag behöver mer data för att ge dig ett råd men det är inte fel att halvera dosen och se hur du känner dig. Jag hoppas att du kan räkna din puls se det annars på YouTube. Mår du dåligt vid låg puls under 50 så kanske du skulle sluta helt med betablockare i samråd med din läkare.

Så minska dosen, kolla ofta pulsen speciellt när du mår dåligt och kontakta din läkare. Svimmar du av sök på akuten men kör inte själv.

Lycka till,
Thomas Fåhraeus
Lund