Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej! Jag är en fjortonårig kille, som går i 8:an. Inom NO:n jobbar vi nu med teknik, och ett område som vi har döpt till "Uppfinningar". Jag har valt att jobba med Pacemakern. Det har visat sig att det är lite halvklurigt att hitta bra fakta om just Pacemakern, därför så frågar jag dig. Kan du förklara och berätta lite om Pacemakern, olika finesser, hur den fungerar, hur mycket dem kostar för sjukhuset, vilka som får använda dem, hur operationen går till m.m. Om jag får ett svar skulle det säkert båda gott inför dom kommande betygen. MVH Oskar Hedström, 8A

Hej! Jag är en fjortonårig kille, som går i 8:an. Inom NO:n jobbar vi nu med teknik, och ett område som vi har döpt till "Uppfinningar". Jag har valt att jobba med Pacemakern. Det har visat sig att det är lite halvklurigt att hitta bra fakta om just Pacemakern, därför så frågar jag dig. Kan du förklara och berätta lite om Pacemakern, olika finesser, hur den fungerar, hur mycket dem kostar för sjukhuset, vilka som får använda dem, hur operationen går till m.m.
Om jag får ett svar skulle det säkert båda gott inför dom kommande betygen.

MVH Oskar Hedström, 8A

Hej Oskar,
Det är kul att Du vill skriva om pacemakerbehandling. Tyvärr är det relativt många elever av olika slag som skriver och ställer samma frågor till mig som Du gör. Det tar lång tid om jag skulle svara på alla Dina frågor. I princip så tycker jag att eleven själv skall skriva sin uppsats och lära sig söka på olika ställen.

Dessutom, alla Dina frågor besvaras faktiskt på denna webbsida pacemaker-info om Du bara tittar efter bland rubrikerna. Här står hur pacemakern fungerar, om operationen, vilka som får pacemaker, lite om "finesser"och lite historia. Det enda som saknas är kostnaden och den varierar kraftigt mellan olika pacemakersystem och mellan sjukhusen.

Lycka till med Din uppsats.

MVH

Thomas Fåhraeus
Lund