Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Hej Är det någon som har erfarenhet av låg pumpförmåga bara 15% och att den hr blivit bättre med medicinering? Ska byta peacmakern till sviktpeacmaker och även operera in ICD. Tacksam för svar

Hej
Är det någon som har erfarenhet av låg pumpförmåga bara 15% och att den hr blivit bättre med medicinering? Ska byta peacmakern till sviktpeacmaker och även operera in ICD.
Tacksam för svar

Hej,

Hoppas några patienter svarar på Ditt mejl. Som läkare har vi sett det stora flertalet bli bättre med en sk sviktpacemaker där man även lägger en elektrod över vänster kammare. När bägge elektroderna stimulerar samtidigt vänster och höger kammare får man en bättre blodcirkulation i de flesta fall.

Att Din sviktpacemaker är inbyggd i en ICD är ju bra, så att om Du skulle få hjärtrusning kan ICD dosan bryta detta.

Lycka till!

Thomas Fåhraeus
Lund