Webbsidan pacemaker-info.se har stängt användarregistreringen. Det går inte heller att skriva i forumet. Anledningen till detta är helt enkelt att det finns någon medicinkunnig person som kan ansvara så att felaktig och ev. farlig information sprids. Inte heller vill vi göra besökarna besvikna då de inte får svar på sina frågor. Har ni frågor får vi hänvisa er till sjukvården och Vårdguidens faktasida om Att få en pacemaker.

Har PM sedan 1 år, ställde fråga i går ang oregelbunden puls under och ca 2 tim direkt efter ett motionspass. Men, jag glömde att ta upp att då jag tar blodtrycket någon timme efter ett motionspass så kan jag ha ett tryck på 96-62. Det är inte ofta jag kollar trycket men tar det då och då. Har kroniskt Förmaksflimmer men min läkare Jörg Karlsson, Kalmar har inga invändningar mot mitt motionerande så är FF aspekten så är det tydligen helt ok. Träffar ofta Jörg på gymmet så han vet vad det handlar om. Ligger normalt på ett tryck kväll på 120/130-80/85. Tar blodtrycksmedicin Corzaar50 MG och Amlodopin 10Mg. Tar ingen medicin mot FF mer än Waran. Alla värden är ok i örigt

Har PM sedan 1 år, ställde fråga i går ang oregelbunden puls under och ca 2 tim direkt efter ett motionspass. Men, jag glömde att ta upp att då jag tar blodtrycket någon timme efter ett motionspass så kan jag ha ett tryck på 96-62. Det är inte ofta jag kollar trycket men tar det då och då. Har kroniskt Förmaksflimmer men min läkare Jörg Karlsson, Kalmar har inga invändningar mot mitt motionerande så är FF aspekten så är det tydligen helt ok. Träffar ofta Jörg på gymmet så han vet vad det handlar om.
Ligger normalt på ett tryck kväll på 120/130-80/85.
Tar blodtrycksmedicin Corzaar50 MG och Amlodopin 10Mg. Tar ingen medicin mot FF mer än Waran. Alla värden är ok i örigt

Hej Christer,

Så vitt jag förstår mår du bra och du uppger inga situationer med yrsel som ofta inträffar vid kraftigt lågt blodtryck. Dina blodtryckskontroller visar normalt tryck som Du skriver. Att ditt blodtryck var 96/62 efter ett motionspass kan bero på många faktorer som vätskemängd i kroppen, vaguspåslaget, när Du tog dina mediciner mm.
Råkar du ha ett snabbt förmaksflimmer när du mäter kan det också sänka trycket.
Jag tror inte att du behöver vara orolig för att träna.

Lycka till.

MVH
Thomas Fåhraeus
Lund